Në Kuvendin e Republikës së Kosovës, u inagurua Këndi i Kurajos, i iniciuar nga deputetja znj. Donika Kadaj- Bujupi edhe mështetur nga Kryetarja e Kuvendit të Kosovës Znj. Vjosa Osmani-Sadriu. Në Këndin e Kurajos u ekspozuan punime artizanatit të mbijetuarave të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë të mundësuar nga organizatat Medica Gjakova , KRCT – Kosova Rehabilitation Centre for Torture Victims, Medica Kosova dhe QPDG – Qendra për Promovimin e Drejtave të Grave.
Secila nga këto punime bart një mesazh në vete🌼
Promovimi i punës së të mbijetuarave , ndikon në fuqizimin , de-stigmatizimin dhe integrimin e tyre në shoqëri.
Faleminderit Znj. Donika Kadaj Bujupi
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *